Een twintigtal bijzondere en smakelijke recepten, samengevoegd in het receptenboek ‘Atelier van Klassiekers’ door Paul van Trigt, in samenwerking met Vleesmagazine.
(fotograaf AvK Michel Zoeter)
Bijzondere recepten
In deze charcuterieverzameling zijn twintig bijzondere recepten opgenomen, waaronder:
- Ragout van ossenstaart en paddenstoelen
- Gerookte hausmacher in witvel
- Paté en croûte met edelhert en pistache
- Gekookt kinnebakspek met kruidnagel
- Boeren snijpaté met blokrand
- Halbdauer kaasworst in runderdarm
- Roulade met stermozaïek
Aan alle producten is een stukje geschiedenis en achtergrondinformatie toegevoegd. Dat helpt niet alleen om het recept nog beter te begrijpen, maar ook de communicatie naar de consument te bevorderen. Bij het fotograferen heeft food-fotograaf Michel Zoeter zoveel mogelijk de techniek en productsamenstelling herkenbaar gemaakt en daarbij een zeer aansprekende bourgondische en sfeervolle productuitstraling behouden.
Door deze charcuterieverzameling blijft het kunstige en creatieve onderdeel van het mooie slagersambacht behouden voor volgende generaties. Het is een receptenboek dat de ambachtsman/-vrouw veel inspiratie zal geven.
Atelier van Klassiekers is te koop via vakmedianet: bestel hier!